Vitrineskab til modeltoge


Vitrineskab til modeltoge

Jeg synes at det er synd at modeltog ofte gemmes væk i kasser eller ligger nede i en skuffe. Hvorfor ikke få dem frem i lyset, så man kan glæde sig over de små køretøjer? Jeg er så heldig at have en modeltogbane, hvor jeg kan kører med mine tog, men der er bare ikke plads til alt det kørende materiel på én gang. Derfor byggede jeg et vitrineskab til modeltog “bænkevarmerne”, så de kan samle energi til den næste vals.

I denne guide beskriver jeg hvordan du kan bygge et vitrineskab til modeltog. Her er en hurtig oversigt over, hvad du kommer til at lære i guiden:

Køb af materialer

Vitrinen er bygget simpelt og økonomisk af 12 mm MDF plade med 5 mm acryl skydelåger. Jeg købte ind til skabet hos Silvan og fik dem til at skære MDF samt acryl pladerne. De kan virkelig skære det, så det hele bare passer. Du kan se en detaljeret materialeliste nedenfor.

MDF pladen er skåret op til:

 • 1 stk  110 x 122 cm (bagplade)
 • 10 stk  6 x 122 cm (hylder)
 • 2 stk 8 x 122 cm (top og bund hylde)
 • 2 stk 6 x 110 cm  (sider)

Acrylpladen er skåret op til:

 • 2 stk 65 x 107 cm

Vitrinen er bygget med en bagplade på 122 cm i bredden og 110 cm i højden. Det kan selvfølgelig varieres efter de aktuelle behov og den plads der er til rådighed. De enkelte hylder, der bærer skinnerne, er 6 cm brede og 122 cm lange. Top og bundhylden er lidt bredere på 8 cm. De er altså 2 cm bredere end de øvrige hylder, hvilket er til for at bære skydelågerne.

Montering af skydelåger

Skydelågerne er fremstillet af 5 mm acryl. De er 65 cm brede og 107 cm høje. I hver side er monteret et greb beregnet til køkkenskabe.

vitrineskab skydelåger

Montering af MDF plader

Pladerne er samlet med 3,0 x 25 mm spånskruer. Husk at bore for med et tyndt bor, så pladerne ikke flækker.

montering af mdf plader

Montering af installationskanal

Til at styre acryl lågerne er der i top og bund monteret 2 stk mini installationskanal. De er ca 10 mm brede, således at det passer med at acryllågen på 5 mm kan køre indeni kanalen. Der er selvklæbende tape på bagsiden af kanalen, så den er let at montere.

vitrineskab installationskanal

Jeg håber at du har fundet denne guide brugbar og glæder mig til at se eksempler på vitrineskabe til dine modeltoge. Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Relaterede guides

Om Jens Krogsgaard

Hej, jeg hedder Jens og jeg har i de sidste 9 år arbejdet med planlægning og opbygning af en Märklin digitalstyret modelbane. De erfaringer jeg har gjort i den forbindelse har jeg forsøgt at fastholde i små guides, således at andre forhåbentlig kan blive inspireret og få lyst til at kaste sig over denne dejlige hobby. Læs mere »

2 kommentarer

 • Erik Jakobsen skriver:

  Jeg har lavede den til størrelse 1 togene.

  Bedømmelse:

  • Jens Krogsgaard skriver:

   Hej Erik

   Hold da op – det må se rigtig flot ud !

   Hilsen Jens

Skriv et svar

Husk, at alle kommentarer modereres i henhold til vores kommentarpolitik, og at din E-mail adresse IKKE vil blive delt eller offentliggjort. Lad os føre en personlig og meningsfuld samtale. Påkrævede felter er markeret med *