Styring af lys med Windigipet


styring af lys windigipet installation

På modeltogbanen har vi masser af lys samt diverse bevægelige figurer mm. Da jeg styrer toggangen fra Windigipet vil det være nærliggende også at styre lys og bevægelige ’dimser’ derfra.

I denne guide beskriver jeg hvordan du kan opsætte styring af lys fra Windigipet. Her er en hurtig oversigt over, hvad du kommer til at lære i guiden:

Opsætning af dekodere og transformatorer

Til opsætning af dekodere bruger jeg 3 stk m84 dekodere af den nye Märklin type til dette formål. De har fået tildelt adresserne fra 121 til 132. Der er i alt 3 x 4 = 12 udgange.

marklin m84 dekoder

Til strømfordelingen har jeg brugt Märklin transformatorer (60822). Transformeren længst til højre benyttes til strøm til skinnerne. Resten af transformatorerne benyttes til lyset, så de 6 stk transformatorer fordeles efter belastning på de 12 udgange.

marklin transformator

Opsætning af kabelkanaler

Jeg bruger kabelkanaler af plast under pladen for at holde styr på ledningerne. Tilbagemeldingskabler (S88) har deres egen kanal.

kabel kanaler

Opsætning af lysinstallation i Windigipet

Nedenfor ses et skærmdump af min Windigipet installation til styring af lys.

styring af lys windigipet installation

Her kan man se de 4 x 3 = 12 tænd/sluk muligheder. Med knappen øverst kan man slukke eller tænde det hele på én gang. Dette er implementeret med den indbyggede dispatcher. Her er der så fuldt blus på det hele.

lys muligheder windigipet

Jeg håber at du har fundet denne guide brugbar og jeg glæder mig til at se andre eksempler på styring af lys fra Windigipet på dit modeljernbaneanlæg. Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Relaterede guides

Om Jens Krogsgaard

Hej, jeg hedder Jens og jeg har i de sidste 9 år arbejdet med planlægning og opbygning af en Märklin digitalstyret modelbane. De erfaringer jeg har gjort i den forbindelse har jeg forsøgt at fastholde i små guides, således at andre forhåbentlig kan blive inspireret og få lyst til at kaste sig over denne dejlige hobby. Læs mere »

Skriv et svar

Husk, at alle kommentarer modereres i henhold til vores kommentarpolitik, og at din E-mail adresse IKKE vil blive delt eller offentliggjort. Lad os føre en personlig og meningsfuld samtale. Påkrævede felter er markeret med *