Rundremise styret fra Windigipet


rundremise styret fra windigipet

Kunne det ikke være smart at styre dine rundremise porte direkte fra Windigipet?

I denne guide beskriver jeg hvordan du kan styre din rundremise fra Windigipet. Jeg viser dig hvordan du kan åbne og lukke remiseporte til dine spor på modelbaneanlægget samt indarbejde styringen af disse sammen med den øvrige styring af modeltogbanen. Her er en hurtig oversigt over, hvad du kommer til at lære i guiden:

Køb af udstyr

Til denne guide har jeg brugt en Faller Rundremise (222118) samt 3 stk ESU servoer (51804), der kan åbne og lukke portene til de 3 spor på modeltogbanen. Til servostyring har jeg brugt en ESU switchpilot (51822).

Fastgør servoer

Det første du skal gøre er at fastgøre servoerne til spærene med 5 x 5 mm plastvinkler fra Evergreen. Servoen trækker en 5 x 5 mm plastvinkel bjælke, der er hænglet med en lille skrue på den modsatte side af porten.

fastgør servo

Nedenfor ses bjælken båret af en søjle, der er fremstillet af 5 x 5 mm H plastprofil fra Evergreen. Som trækstænger anvendes de eksisterende fjerderstål stænger, der er klippet og bøjet i form.

plastvinkel bjælke

Indret remisen

Servoer, plastprofler mm er malet. Dette skyldes at jeg ønsker at optage video indefra remisen. Derfor er der også lidt indretning. Nedenfor ses den samlede konstruktion.

remise samlet konstruktion

Jeg har også udsmykket remiseportene udefra med lamper på begge sider af portene.

remiseporte lamper

Opsætning i Windigipet

Remiseportene åbnes og lukkes fra Windigipet. Ved tryk på symbolerne åbnes og lukkes portene.

styring af remiseporte

Du kan finde mere inspiration ved at kigge på denne fine tyske tutorial inkl. flotte billeder.

Jeg håber at du har fundet denne guide brugbar og jeg glæder mig til at se eksempler på digitalstyring af rundremise på dit modelbaneanlæg. Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Relaterede guides

Om Jens Krogsgaard

Hej, jeg hedder Jens og jeg har i de sidste 9 år arbejdet med planlægning og opbygning af en Märklin digitalstyret modelbane. De erfaringer jeg har gjort i den forbindelse har jeg forsøgt at fastholde i små guides, således at andre forhåbentlig kan blive inspireret og få lyst til at kaste sig over denne dejlige hobby. Læs mere »

Skriv et svar

Husk, at alle kommentarer modereres i henhold til vores kommentarpolitik, og at din E-mail adresse IKKE vil blive delt eller offentliggjort. Lad os føre en personlig og meningsfuld samtale. Påkrævede felter er markeret med *