Rockkoncert i Kælderkøbing


rockkoncert i kælderkøbing

Kunne det ikke være fedt at holde en koncert på modeltogbanen, i ægte roskilde festival stil, med sød musik, live orkester, scene, højtalere, lysshow og storskærme til publikum? I Kælderkøbing har jeg besluttet at der skal være rockkoncert ved drejeskiven på modeltogbanen.

I denne guide beskriver jeg hvordan du selv kan lave en festival koncert til din modeltogbane. Her er en hurtig oversigt over, hvad du kommer til at lære i guiden:

Køb af koncertpakke

Til min fødselsdag var jeg så heldig at få en Noch rockkoncert (66821). Scenen er færdigsamlet og klar til brug. Man skal blot sætte orkesteret op på scenen og montere ledningen til højtaleren til eksempelvis sin mobil. Herefter vil der strømme sød musik ud af den indbyggede højtaler og samtidigt vil der er være et sandt lysshow, der blinker i takt til musikken. Alternativt kan du bruge Noch Rock Festival (66823) og tilkøbe Noch orkesterfigurer (15839).

Storskærme til scene

Jeg tænkte at det ville være fedt med et par storskærme, selvom det jo nok er muligt for de fleste tilskuere at følge med i hvad der sker på scenen. Jeg ledte lidt på nettet efter et par passende storskærme, men så pludselig fandt jeg 2 gamle iPod classic i en skuffe. De måtte da kunne bruges. Hvis ikke du har to iPod classic på lager, kan de købes her.

storskærme til scene

Tilføj video eller slideshow

Jeg har downloadet og redigeret et par YouTube videoer med The Rolling Stones blandt andet Start me Up. På den ene iPod kører videoen og på den anden kører et The Rolling Stones billede slideshow.

ipod classic video

Montering af storskærm

Til at montere iPods på modeltogbanen, har jeg lavet en lille rille i banen, som iPod’en forsvinder ned i. På den måde kan jeg skjule den runde kontrolbar til iPod’en, så det kun er skærmen, der er synlig. Ledningen er filet lidt til, så den også kan være i rillen. iPod’en startes manuelt, hvorefter den sættes ned i rillen med ledningen.

montering af storskærm

Her ses rockkoncerten monteret med 2 storskærme. Bemærk graffiti på plankeværket og lastbiler til gearet bagved scenen.

rockkoncert i kælderkøbing

Se videoen Rock am modelbahn for at opleve den total udsolgte rockkoncert med The Rolling Stones i Kælderkøbing. De øvrige beboere i byen kan følge med de to iPod storskærme, der er sat op til lejligheden. Så er det bare at fyre den af. “Start Me Up!”

Jeg håber at du har fundet denne guide brugbar og glæder mig til at se eksempler på en koncertoplevelse på din modeltogbane. Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Relaterede guides

Om Jens Krogsgaard

Hej, jeg hedder Jens og jeg har i de sidste 9 år arbejdet med planlægning og opbygning af en Märklin digitalstyret modelbane. De erfaringer jeg har gjort i den forbindelse har jeg forsøgt at fastholde i små guides, således at andre forhåbentlig kan blive inspireret og få lyst til at kaste sig over denne dejlige hobby. Læs mere »

2 kommentarer

 • Jan skriver:

  Hejsa
  Har kikket rundt på din hjemmeside og fundet mange gode ting jeg skal have på min bane
  Jeg kom til at tænke på, der ved koncerten, hvordan starter du din iPod ?
  Syntes ikke det er så nemt, hvis man skal ligge og rode under banen for at trykke på nogle knapper
  Håber at høre fra dig, hvordan du styre/gør det.

  Med venlig hilsen
  Jan

  Bedømmelse:

  • Jens Krogsgaard skriver:

   Du har helt ret med hensyn til iPod’en. Det er noget bøvl at starte den manuelt. Prøvede nogle fjernbetjeninger fra Kina på et tidspunkt – de virkede.
   Har tænkt at lave det om til nogle Arduino styrede skærme – måske så man direkte kan streame YouTube.
   Godt ellers at høre at du synes om min side

Skriv et svar

Husk, at alle kommentarer modereres i henhold til vores kommentarpolitik, og at din E-mail adresse IKKE vil blive delt eller offentliggjort. Lad os føre en personlig og meningsfuld samtale. Påkrævede felter er markeret med *