Reklameskærme i Kælderkøbing


reklameskærme kælderkøbing

I dag ser vi dem alle steder i bybilledet – reklamestanderne hvor reklamerne står og skifter med et vist interval. Det er sikkert en effektiv måde at få os forbrugere til at spendere penge på bestemte produkter. I Kælderkøbing skal der da også være sådan nogle reklamestandere på modelbanen.

I denne guide beskriver jeg hvordan du selv kan lave små digitale reklameskærme til din modeltogbane. Her er en hurtig oversigt over, hvad du kommer til at lære i guiden:

Køb af hardware

På hobbymessen i Rødovre hallen faldt jeg tilfældigvis over en lille digital reklameskærm. Sættet indeholder 1 stk 1,8 tommer skærm og tilhørende styring i form af en Arduino. Den er klar til brug og man kan selv kopiere sine ynglings annoncer/reklamer til et SD-kort.

Arduino konfiguration

Jeg kan godt lidt at have diverse bokse til styring af sporskifter og signaler mm siddende fremme på anlægget, hvor man kan komme til dem og på samme måde har jeg anbragt Arduino og Micro SD-kortlæseren på et stykke krydsfiner på modeltogbanens front. Øverst Arduino micro processor board og nederst Micro SD-kortlæseren. Arduino’en forsynes med strøm via et miniUSB kabel, der er forbundet i den anden ende til en strømforsyning.

arduino boks reklameskilt

Alle ledninger er forbundet ved køb. Da jeg som sagt gerne ville have disse prints ud at sidde på banens front var jeg nødt til at klippe de 3 ledninger fra Arduino’en til Displayet over og sætte en forlænger imellem. Efterfølgende har jeg sat 2 ekstra skærme på samme Arduino – de viser så samme reklamer og skifter synkront, men det opdager preisler indbyggerne ikke 😉

arduino kortlæser ledning

Upload reklamer til SD-kort

Så skal vi til at lægge vores egne reklamer ind på SD-kortet. SD-kortet sættes ind i adapteren – og den sættes i kortlæseren på PC’en. På google findes et hav af gode reklamer. Alternativt kan du lave dem selv i et billedredigeringsprogram eks. Adobe Photoshop. Efter at du har udvalgt dine billeder gemmes de i mappen ‘Billeder’ på SD-kortet. Når vi har gemt alle de reklamer vi skal bruge i mappen ‘Billeder’ kører vi programmet ‘imageCreator.exe’ der også ligger på SD-kortet.

imagecreator sd kort

Vi skal nu vælge om størrelsen skal være ‘Small’ eller ‘Big’. Vi vælger ‘Small’ og ser nu et vindue med beskeden “Converted x image/s to small image file”. Klik ‘OK’ – og så er vi færdige.

convert image to small

Vi tager nu SD-kortet ud af PC’en og sætter det tilbage i Micro SD-kortlæseren ved modeltogbanen.

Udform stander til reklameskærm

Man skal selv lave en reklamestander, hvor skærmen skal sidde i. Som I kan se, har jeg lavet en simpel kasse med et hul der svarer til skærmens størrelse. Herunder ses én ud af tre reklameskærme på Kælderkøbing hovedbanegård.

digital reklamerstander

Se videoen Reklameskærme i Kælderkøbing for mere inspiration til at opsætte små digitale reklameskærme til din modeltogbane.

Jeg håber at du har fundet denne guide brugbar og glæder mig til at se eksempler på reklameskærme på din modeltogbane. Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Relaterede guides

Om Jens Krogsgaard

Hej, jeg hedder Jens og jeg har i de sidste 9 år arbejdet med planlægning og opbygning af en Märklin digitalstyret modelbane. De erfaringer jeg har gjort i den forbindelse har jeg forsøgt at fastholde i små guides, således at andre forhåbentlig kan blive inspireret og få lyst til at kaste sig over denne dejlige hobby. Læs mere »

Skriv et svar

Husk, at alle kommentarer modereres i henhold til vores kommentarpolitik, og at din E-mail adresse IKKE vil blive delt eller offentliggjort. Lad os føre en personlig og meningsfuld samtale. Påkrævede felter er markeret med *