Optag video af modeltogbane


optag video af modeltogbane

Er du er nået til det punkt, hvor du gerne vil vise din modeltogbane frem til venner og bekendte? Når man nu har gået rundt i sin “hule” og har brugt en masse tid og penge på at opbygge en lille idealverden, ja så skal man da også kunne vise banen frem til omverdenen ved f.eks. at optag video af modeltogbanen.

I denne guide beskriver jeg hvordan du kan optag video af din modeltogbane og dele den på de sociale medier, f.eks. YouTube. Du lærer hvordan du monterer et kamera på en passagervogn og på den måde optag din modeltogbane fra en unik vinkel. Her er en hurtig oversigt over, hvad du kommer til at lære i guiden:

Lyssætning til video

Det vigtigste og sværeste er at styre lyssætning til at optag video af din modeltogbane. Her må man afprøve forskellige ting og øve sig på at skabe den bedste belysning.

Montering af kamera

Her er min første videovogn. Det er en ombygget passagervogn, hvor undervognen er sænket, så der lige præcis kan være et TomTom Bandit Actionkamera. Det er ret sjovt med førerrumsvideoer, hvor man optager video af modeltogbane fra en unik vinkel.

Til at montere kameraet kan du f.eks. gøre som jeg, ved at binde en strip rundt om kameraet og undervognen, så kameraet ikke falder af undervejs. Du skal blot sikre dig, at vognen ikke bliver for høj, så den stadig kan kører gennem tunneler osv.

tomtom bandit actionkamera

Under optagelserne er et kamera stativ er en rigtig god idé, hvis ikke tilskuerne skal blive søsyge. Her har jeg lånt et Manfrotto kamerastativ med en vandret arm. Et alternativ kunne være et Velbon PH-157Q – rigtig smart når der skal optages detaljer fra banens midte.

kamerastativ

Sammenklipning af film

Når du har optaget en masse forskellige klip af din modeltogbane, så er det tid til at overfører videomaterialet til din computer. Nu skal du bruge et videoredigeringsprogram til at sammensætte klippene til en samlet film. Jeg bruger standard programmet Windows Movie Maker til windows PC til at redigere film med. Det er gratis og let at bruge.

Jeg vil ikke gennemgå her hvordan du laver en film i Windows Movie Maker, men du kan finde mange tutorials til hvordan du bruger programmet på YouTube. Når filmen er redigeret færdig uploades den til YouTube direkte fra Movie Maker – lettere bliver det ikke.

windows movie maker 12

Jeg håber at du har fundet denne guide brugbar og at du nu er i stand til at optag video af din modeltogbane. Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Relaterede guides

Om Jens Krogsgaard

Hej, jeg hedder Jens og jeg har i de sidste 9 år arbejdet med planlægning og opbygning af en Märklin digitalstyret modelbane. De erfaringer jeg har gjort i den forbindelse har jeg forsøgt at fastholde i små guides, således at andre forhåbentlig kan blive inspireret og få lyst til at kaste sig over denne dejlige hobby. Læs mere »

Skriv et svar

Husk, at alle kommentarer modereres i henhold til vores kommentarpolitik, og at din E-mail adresse IKKE vil blive delt eller offentliggjort. Lad os føre en personlig og meningsfuld samtale. Påkrævede felter er markeret med *