Modeltogbaneforvaltning til materiel


gs modellbahn verwaltung 8 software

Når man har et større modeltogbaneanlæg er det ofte svært at holde styr på alt materiel til banen. Af og til dukker spørgsmål op, som f.eks. ”hvor er det nu jeg har lagt manualen til den røde skinnebud?”, “gad vide om forsikringen dækker hvis noget skulle blive stjålet?”, ”hvilket nr. er det nu at den der Noch rockkoncert har?”.

Den store fordel ved at opsætte et effektivt modeltogbaneforvaltningssystem til din modeltogbane, er at du nemt vil kunne sende en udførlig liste med materiel til forsikringen, der så kan bekræfte at samlingen er forsikret.

I denne guide skriver jeg om modeltogbaneforvaltning og hvordan du holder styr på hvilke dele og materiel, som din modeltogbane består af. Her er en hurtig oversigt over, hvad du kommer til at lære i guiden:

Køb af software

Til modeltogbaneforvaltningen overvejede jeg først at anvende Microsoft Excel og indtaste alt mit materiel i rækker og kolonner. Efter at have tilføjet de to første linjer i Excel, så tænkte jeg at det måtte kunne gøres lettere. Jeg surfede derfor lidt rundt på nettet og fandt et tysk softwareprogram, som jeg købte. Programmet hedder GS Modellbahn-Verwaltung 8 og virker til PC (Windows 7, Windows 8/8.1 og Windows 10).

Her kan du se en lille video tutorial af programmet.

Opsætning af software

Jeg har nu indtastet og prissat alt mit materiel til modeltogbanen i programmet inkl. vogne, skinner, huse, lokomotiver, digitalt udstyr osv. Pas på blodtrykket, når den samlede pris udregnes. Billedet nedenfor viser et eksempel på et af mine lokomotiver.

opsætning af gsmv8

Som det fremgår kan man tilføje op til 4 billeder pr materiel. Under fanebladet ‘Dokumente’ har jeg tilføjet manualer som pdf-dokumenter tilhørende hvert lokomotiv, som kan downloades fra Märklins hjemmeside. På dette lokomotiv har jeg desuden tilføjet et pdf-dokument med historien om de danske litra N maskiner.

dokumenter til gsmv8

Eksport af lister

I GS Modellbahn-Verwaltung 8 er det også muligt at udskrive lister på kryds og tværs af alt materiellet. Eksempelvis kan du få udskrevet en liste over dine damplokomotiver.

lister gsmv8

Jeg synes at programmet er let at bruge og hjælpesystemet fungerer fint. I starten havde jeg et par spørgsmål, som jeg mailede til producenten, hvorefter at der var svar efter et par timer. Så de er hjælpsomme og servicemindede.

Jeg håber at du har fundet denne guide brugbar og glæder mig til at høre om dine erfaringer med modeltogbaneforvaltning til dit materiel. Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Relaterede guides

Om Jens Krogsgaard

Hej, jeg hedder Jens og jeg har i de sidste 9 år arbejdet med planlægning og opbygning af en Märklin digitalstyret modelbane. De erfaringer jeg har gjort i den forbindelse har jeg forsøgt at fastholde i små guides, således at andre forhåbentlig kan blive inspireret og få lyst til at kaste sig over denne dejlige hobby. Læs mere »

Skriv et svar

Husk, at alle kommentarer modereres i henhold til vores kommentarpolitik, og at din E-mail adresse IKKE vil blive delt eller offentliggjort. Lad os føre en personlig og meningsfuld samtale. Påkrævede felter er markeret med *