Græs til modelbane


græs til modelbane

Ingen modelbane uden model græs. I gamle dage brugte vi farvet savsmuld som græs til modelbane. Der er sket meget de sidste par år. Landskaber laves nu så flotte, at det kan være vanskeligt at skelne imellem om et billede taget i virkeligheden eller af en modelbane. Græs er derfor en vigtig ingrediens for modelbanebyggere.

I denne guide vil jeg vise dig en metode til at arbejde med græs til modelbane. Her er en hurtig oversigt over, hvad du kommer til at lære i guiden:

Værktøj til græssåning

Til græssåning kan du bruge en elektrostatisk græssåningsmaskine, som f.eks. Pro Grass Micro Starter Set, der indeholder alt hvad du skal bruge for at komme i gang med græssåningen. Men denne maskine kan du hurtigt og nemt udfører gartnerarbejde med model græs til din modelbane.

Sættet indeholder:

  • 1 x Pro Grass Micro Machine
  • 1 x æske til maskinen
  • 1 x pose med 2 mm sommer græsfibre.
  • 1 x pose med 4 mm forårs græsfibre.
  • 1 x pose med 4 mm efterårs græsfibre.
  • 1 x pose med 6 mm vildt græsfibre.
  • 1 x 25 ml baselim.

Se denne unboxing video af Pro Grass Micro startersættet.

Håndtering af græsfibre

Græsfibrene lægges i græssåningsmaskinens elektrostatiske opladning, så de placeres vinkelret på overfladen. Græsfibrene holdes i en lukket beholder, så det ikke sviner ud over det hele. Derudover er maskinen batteridrevet, så den kan anvendes overalt på anlægget uden forstyrrende rod i ledningerne.

Model græsset kan købes i små poser i forskellige længder og typer, som f.eks. Noch græsfibre (07066).

Græssåning på overflade

Det første man gør er, at smøre lim på den overflade hvor der skal være model græs. Derefter sætter du et søm lodret ned på overfladen og forbinder sømmet med ledningen fra maskinen. Græsset bliver nu elektrostatisk og lander omkring sømmet, når du drysser græs ud over overfladen med lim.

græssåning på overflade

Alternative produkter

Alternativt, har Noch lavet en Gras-Master 2.0, som du også kan bruge til græssåning. Få inspiration til hvordan du anvender græssåningsmaskinen i denne video tutorial af Noch Grass-Master.

Jeg håber at du har fundet denne guide brugbar til at arbejde med græs til modelbane. Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Relaterede guides

Om Jens Krogsgaard

Hej, jeg hedder Jens og jeg har i de sidste 9 år arbejdet med planlægning og opbygning af en Märklin digitalstyret modelbane. De erfaringer jeg har gjort i den forbindelse har jeg forsøgt at fastholde i små guides, således at andre forhåbentlig kan blive inspireret og få lyst til at kaste sig over denne dejlige hobby. Læs mere »

Skriv et svar

Husk, at alle kommentarer modereres i henhold til vores kommentarpolitik, og at din E-mail adresse IKKE vil blive delt eller offentliggjort. Lad os føre en personlig og meningsfuld samtale. Påkrævede felter er markeret med *