Bjerge til modelbane


bjerge til modelbane

Bjerge til modelbane kan inspirere rigtig mange modeljernbanebyggere. Bjerge bruges ofte ved landskabsbygning til at skabe en unik stemning og oplevelse på modelbanen. Jeg synes at det er fascinerende at bygge et anlæg op fra bunden ved starte med banen og så bygge landskab og bjerge rundt om banen.

I denne guide vil jeg vise dig en teknik til landskabsbygning af bjerge til din modelbane. Her er en hurtig oversigt over, hvad du kommer til at lære i guiden:

Inspiration fra Gerd the builder

Jeg lærte at bygge bjerge til modelbanen af ’Gerd the builder’ fra Miniature Wunderland. Ved at se de to videoer nedenfor, så er du godt rustet til at starte med landskabsbygning af bjerge til din modelbane. Så skal man bare øve sig.

Skumplader til bjergstykker

Til at bygge bjerge til modelbanen har jeg brugt XPS skumplader. XPS står for eXtruderet PolyStyren. Fordelen ved disse skumplader i modsætning til almindelig flamingo plader er, at de er lettere at skære i og så sviner de ikke så meget som flamingo gør. Det er temmelig dyrt, så husk at gemme alle stumper og stykker.

XPS skumplader er dog svære at finde i byggemarkeder, så du skal gå på jagt online. Et godt tip fra Kenny henviser til at købe XPS skumplader hos Architegn, som er en butik der forhandler materialer til arkitekter og designere.

xps plader

Støbeformer og modelgips

Jeg bruger en Noch støbeform (61235) i gummi til at støbe granit moduler og bjergstykker, der kan brækkes over og klistres fast med gips.

Til gipsen bruger jeg cera-mix standard modelgips, da det er let at arbejde med og det efterlader ingen bobler.

Maling har jeg skaffet billigt ved at købe små prøvedåser i diverse byggemarkeder. De må snart undre sig over at jeg aldrig køber over o,25 l.

noch stoebeform

Det er herligt arbejde at bygge sit eget bjerg til modelbanen. Så herligt at jeg aldrig har fået taget billeder af processen. Så følg bjergmesterens videoer ‘Gerd the builder’ 1+2. Nedenfor kan du se et eksempel på landskabsbygning af bjerge i Kælderkøbing.

landskabsbygning bjerge

Jeg håber at du har fundet denne guide brugbar og glæder mig til at se eksempler på bjerge til din modelbane. Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Relaterede guides

Om Jens Krogsgaard

Hej, jeg hedder Jens og jeg har i de sidste 9 år arbejdet med planlægning og opbygning af en Märklin digitalstyret modelbane. De erfaringer jeg har gjort i den forbindelse har jeg forsøgt at fastholde i små guides, således at andre forhåbentlig kan blive inspireret og få lyst til at kaste sig over denne dejlige hobby. Læs mere »

5 kommentarer

Skriv et svar

Husk, at alle kommentarer modereres i henhold til vores kommentarpolitik, og at din E-mail adresse IKKE vil blive delt eller offentliggjort. Lad os føre en personlig og meningsfuld samtale. Påkrævede felter er markeret med *