Modeltogbaneforvaltning

0
1579

Dette er en guide der undersøger hvilke dele som banen består af.

Når man har et større modeltogbaneanlæg dukker der af og til følgende spørgsmål op:

  • ”Hvor er det nu jeg har lagt manualen til den røde skinnebud?”
  • ”Gad vide om forsikringen dækker hvis noget skulle blive stjålet?”
  • ”Den der Noch koncert – hvilket nr er det nu den har?”

Jeg overvejede først at fyre op under excel – og så indtaste i rækker og kolonner alt det materiel, jeg har. Herefter kan man så sende en liste til forsikringen, der så kan bekræfte at samlingen er forsikret.

Efter at have ’hakket’ de to første linier ind i Excel tænkte jeg at det måtte kunne gøres lettere – jeg surfede derfor lidt på nettet og fandt dette program: GS Modellbahn-Verwaltung

Man kan downloade en prøveversion for at se om det er noget – den fulde version koster ca. 25 euro.

Indtastning

Jeg har nu indtastet alt mit materiel i programmet – vogne, skinner, huse, lokomotiver, digitalt udstyr er indtastet og prissat. Pas på blodtrykket når den samlede pris dukker op. Billedet ovenfor viser et eksempel på et lokomotiv.

Dokumente

Som det fremgår kan man indsætte op til 4 billeder pr del – og så kan man også indtaste ”Dokumente”. Under dette faneblad har jeg indsat pdf-dokumenter downloaded fra Märklins service side – det er den ’eksploderede tegning’ samt manualen. På dette lokomotiv har desuden downloadet historien om de danske litra N maskiner.

Lister

Det er muligt at udskrive lister ’på kryds og tværs’ at alt materiellet – eksempelvis er vist en liste over damplokomotiver ovenfor.

Jeg synes at programmet er let at bruge og hjælpesystemet fungerer fint. I starten havde jeg et par spørgsmål som jeg mailede til producenten – der var svar efter et par timer – så de er hjælpsomme og servicemindede.

[ratings]

Hej, jeg hedder Jens og jeg har de sidste 7 år arbejdet med planlægning og opbygning af en Märklin digitalstyret modelbane. De erfaringer jeg har gjort i den forbindelse har jeg forsøgt at fastholde i disse små guides således at andre forhåbentlig kan blive inspireret og få lyst til at kaste sig over denne dejlige hobby.

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast din kommentar
Please enter your name here