Elastikbander til modeltog

1
1922

Er du træt af afsporinger på din modeltogbane? Læs videre og få løsningen og detaljer om en uundværlig metode ved brug af elastikbander til modeltog.

Når man én gang har set et af sine ynglings lokomotiver kører ud over kanten og lande på stengulvet – ja så er det om at tænke kreativt. Jeg startede med at montere et rækværk af hård masonit langs banen i skyggebanegården. Det har dog den ulempe, at det er så svært at komme til, hvis et lokomotiv afsporer. I et tysk blad så jeg løsningen – elastikbander!

Elastik sat op på den ene side af sporet og på den anden side er beslagene monteret. Linningselastikken har jeg købt i Stof 2000 – det er 50 mm elastik. Jeg har brugt 27 m.

Elastikbander til modeltog

Beslagene er monteret med en afstand på 15 – til 30 cm. Tættest i kurverne. Beslaget består af en 6 mm bolt – 70 mm lang. Pladen er et stykke patentbånd, jeg har klippet ud i ca. 4 cm længde. Montér et stykke tape rundt om pladen, så den lille træskrue har noget at sidde fast i – husk at du skal montére et par hundreder – og du skal skrue opad.

Elastikbande beslag

Her ses en prøveopstilling. Man bliver ret god til at betjene en symaskine. Afstanden til sporet skal selvfølgelig tilpasses således at de længste vogne kan passere uden problemer.

Elastikbande-opstilling

Jeg håber at du er blevet klogere og du nu er i stand til at anvende denne metode på din egen modeltogbane. Denne metode har vist sig at være yderst brugbar for mit vedkommende og derfor vil jeg dele denne guide om elastiskbander til modeltog til alle derude, som har problemer med afsporinger på en modeltogbane.

[ratings]

Hej, jeg hedder Jens og jeg har de sidste 7 år arbejdet med planlægning og opbygning af en Märklin digitalstyret modelbane. De erfaringer jeg har gjort i den forbindelse har jeg forsøgt at fastholde i disse små guides således at andre forhåbentlig kan blive inspireret og få lyst til at kaste sig over denne dejlige hobby.

1 KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast din kommentar
Please enter your name here