Optag din modeltogbane på video

0
1473

Er du er nået til det punkt, hvor du gerne vil vise din modeltogbane frem til venner og bekendte. Så viser jeg dig i dette indlæg hvordan du kan optage din modeltogbane på video og dele den på de sociale medier til din omgangskreds. Du lærer hvordan du monterer et kamera på en passagervogn og på den måde optage din modeltogbane fra en unik vinkel.

Når man nu har gået rundt i sin ’hule’ og har brugt en masse tid og penge på at fremstille en lille idealverden – ja så skal man da ’blære’ sig lidt med sin bane.

Jeg har selv et Medion videokamera, men du kan også bruge et Cool-iCam S3000 action kamera, som fungerer rigtig fint til at optage på en modeltogbane. Det vigtigste og sværeste er at styre lyset, når man optager. Her må man afprøve forskellige ting og øve sig på at skabe den bedste belysning.

Optag modeltogbane

Her er min første videovogn. Det er en ombygget passagervogn, hvor undervognen er sænket, så der lige præcis kan være et TomTom Bandit Actionkamera. Det er ret sjovt med ’førerrums’ videoer, på den måde kan du optage videoklip fra en unik vinkel af din modeltogbane.

Til at montere kameraet kan du f.eks. gøre som jeg, ved at binde en strip rundt om kameraet og undervognen, så kameraet ikke falder af undervejs. Du skal blot sikre dig at vognen ikke bliver for høj, så den stadig kan kører gennem tunneler osv.

TomTom Bandit Actionkamera

Under optagelserne er et kamera stativ er en rigtig god idé, hvis ikke tilskuerne skal blive søsyge. Her har jeg lånt et Manfrotto kamerastativ med en vandret arm. Et alternativ kunne være et Velbon Panoramahoved PH-157Q – rigtig smart når der skal optages detaljer fra banens midte.

Modeltogbane film

Når du har optaget en masse forskellige klip af din modeltogbane, så er det tid til at overfører videomaterialet til din computer. Nu skal du bruge et videoredigeringsprogram til at sammensætte klippene til en samlet film. Jeg bruger programmet Windows Movie Maker til at redigere film med. Det er gratis og let at bruge.

Jeg vil ikke gennemgå her hvordan du laver en film i Windows Movie Maker, men du kan finde mange tutorials til hvordan du bruger programmet på youtube. Når filmen er redigeret færdig uploades den til Youtube direkte fra Movie Maker – lettere kan det ikke blive.

Windows Movie Maker Program

Jeg håber at denne guide har været til gavn for dig, og at du nu er i stand til at optage dine egne videoer er din modeltogbane. Der må gerne linkes til film i har lavet i kommentarfeltet nedenfor. Jeg glæder mig til at se resultaterne.

[ratings]

Hej, jeg hedder Jens og jeg har de sidste 7 år arbejdet med planlægning og opbygning af en Märklin digitalstyret modelbane. De erfaringer jeg har gjort i den forbindelse har jeg forsøgt at fastholde i disse små guides således at andre forhåbentlig kan blive inspireret og få lyst til at kaste sig over denne dejlige hobby.

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast din kommentar
Please enter your name here