Landskabsbygning bjerge

3
15932

I dette indlæg foreslås en teknik til landskabsbygning af bjerge til din modeltogbane. Bjerge bruges ofte til at skabe en unik stemning og oplevelse på din modeltogbane. På min modelbane skal der være bjerge. Jeg synes at det er fascinerende at bygge et anlæg op som en ’omvendt vorherre’ – altså starte med banen og så bygge landskab og bjerge rundt om banen.

Jeg lærte at bygge bjerge af ’Gerd the builder’ fra Miniature Wunderland. Hvis du følger disse to videoer, så er du godt rustet til at starte med landskabsbygning på din modeltogbane – og så skal man bare øve sig.

Den generelle betegnelse for typen af skum er XPS, der står for eXtruderet PolyStyren. Jeg har brugt XPS eXtruderet polystyren plader. Fordelen ved disse plader i modsætning til almindelig flamingo plader er, at de er lettere at skære i og så sviner det ikke så meget som flamingo gør. Det er temmelig dyrt, så husk at gemme alle stumper og stykker.

eXtruderet PolyStyren plader

Jeg bruger modelgips, da det er let at arbejde med og det efterlader ikke bobler. Det billigste er at købe det i 25 kg sække – det koster ca. 275 kr. hos cchobby.dk.

modelgips

Jeg bruger klippeafstøbningsformer til at støbe granit moduler, der så kan brækkes over og klistres fast med gips.

Noch gummiforme

Det er herligt arbejde at bygge sit eget bjerg – så herligt at jeg aldrig har fået taget billeder af det.  Så følg mesterens videoer ’Gerd the builder’ 1+2. Maling har jeg skaffet billigt ved at købe små prøvedåser i diverse byggemarkeder. De må snart undre sig over at jeg aldrig køber over o,25 l.

Landskabsbygning

Jeg håber at denne guide har været brugbar og at du nu er kommet i gang med at bygge dine egne bjerge ved hjælp af overstående materialer og videoguides.

[ratings]

Hej, jeg hedder Jens og jeg har de sidste 7 år arbejdet med planlægning og opbygning af en Märklin digitalstyret modelbane. De erfaringer jeg har gjort i den forbindelse har jeg forsøgt at fastholde i disse små guides således at andre forhåbentlig kan blive inspireret og få lyst til at kaste sig over denne dejlige hobby.

3 KOMMENTARER

  1. Hej Jens.

    Jeg har forgæves forsøgt at få fat i XPS plader til vores modelbanen. Hver gang man går i et byggemarked henviser de til flamingo plader ? På det link du har, kan jeg heller ikke se nogle priser? Har du et direkte link til bestilling med priser.
    Øvrigt tak for gode links til modelbygning
    Mvh
    Carsten

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast din kommentar
Please enter your name here