Græs og træer til modeltogbane

0
3246

I denne guide kan du lære hvordan man arbejder med græs og træer til modeltogbane. Ingen modeltogbane uden græs og træer. I gamle dage brugte vi farvet savsmuld og nogle træer der lignede piberensere. Der er sket meget de sidste par år. Landskaber laves nu så flotte, at det kan være vanskeligt at afgøre om et billede er taget i virkeligheden eller af en modeltogbane. Græs og træer er derfor en vigtig ingrediens for modeltogbane-byggere.

Til græssåning kan du bruge en elektrostatisk græssåningsmaskine. Noch har lavet en elektrostatisk græssåningsmaskine Gras-Master 2.0. Men denne maskine kan du hurtigt og nemt udfører gartnerarbejde med græs og træer til din modeltogbane. Græsfibrene lægges i Gras-Masters elektrostatiske opladning, så de placeres vinkelret på overfladen. Græsfibrene holdes i en lukket beholder, så det ikke sviner ud over det hele. Derudover er maskinen batteridrevet, så den kan anvendes overalt på anlægget uden forstyrrende rod i ledningerne.

Det første man gør er at smøre lim på den overflade hvor der skal være græs. Derefter sætter du et søm lodret ned på overfladen og forbinder sømmet med ledningen fra maskinen. Græsset bliver nu elektrostatisk og lander omkring sømmet, når du drysser græs ud over overfladen med lim. Græsset købes i små poser i forskellige længder og typer. Der findes flere introduktionsvideoer til græssåning. Men jeg anbefaler at du tager et kig på denne video, der viser dig step-by-step hvordan du anvender Noch Gras-Master.

Der skal helst også være en masse træer på modeltogbanen. Her kan du enten købe en træpakke fra Noch eller bygge træerne selv.

Træer til modeltogbane

Jeg håber at denne guide kan hjælpe dig i gang med at lave græs og træer til modeltogbane.

[ratings]

Hej, jeg hedder Jens og jeg har de sidste 7 år arbejdet med planlægning og opbygning af en Märklin digitalstyret modelbane. De erfaringer jeg har gjort i den forbindelse har jeg forsøgt at fastholde i disse små guides således at andre forhåbentlig kan blive inspireret og få lyst til at kaste sig over denne dejlige hobby.

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast din kommentar
Please enter your name here