Baggrund til modeltogbane

2
3166

Leder du efter en metode til opsætning af baggrund til modeltogbane? I dette indlæg viser jeg hvordan du får din modeltogbane til at fremstå i en realistisk verden vha. grafisk materiale.

Denne metode anvendes typisk på alle modeltogbaner. Det giver en rigtig god virkning med en baggrund. Man kan enten købe færdige baggrundsbilleder eller tage selv dem og printe dem ud – jeg valgte dog den nemme løsning – nemlig at købe en baggrund i metermål fra Faller.

Til at starte med har jeg tapetseret baggrundene op på hårdmasonitplader. Pladerne er 1,2 eller 1,3 m lange og henholdsvis 60 eller 90 cm høje – således at de passer til modulerne. For at afstive pladerne har jeg monteret en liste hele vejen rundt på bagsiden.

Opsæt baggrund til modeltogbane

Mellem modulerne og loftet har jeg monteret lodrette lister, som pladerne så kan monteres op af. På hver plade er monteret et par fladjern, der kan drejes i spænd mod den lodrette liste. Det er således let at afmontere en eller flere plader, hvis der sker noget uventet med baggrunden til modeltogbanen.

Baggrund til modeltogbane lister

Nedenfor kan i se den baggrund til modeltogbanen, som jeg har brugt. Man skal da lige bruge øjnene lidt for at se overgangen mellem plade og anlæg. Men alt i alt et rigtig godt resultat.

Baggrund til modeltogbane

[ratings]

Hej, jeg hedder Jens og jeg har de sidste 7 år arbejdet med planlægning og opbygning af en Märklin digitalstyret modelbane. De erfaringer jeg har gjort i den forbindelse har jeg forsøgt at fastholde i disse små guides således at andre forhåbentlig kan blive inspireret og få lyst til at kaste sig over denne dejlige hobby.

2 KOMMENTARER

 1. Hej Jens
  Fin beskrivelse af baggrunden 🙂
  Men du skulle prøve, at lave runde hjørner, det gør en fantastisk forskel, at du undgår det skarpe 90 graders knæk i hjørnet.
  MVH
  Henrik

  • Hej Henrik
   Det er da en god idé – verden er jo nok mere rund end firkantet. Jeg vil prøve det når baggrundene engang skal skiftes.

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast din kommentar
Please enter your name here