Styring af lys fra Windigipet

0
1521

På en modeltogbane har vi masser af lys samt diverse bevægelige figurer mm. Da jeg styrer toggangen fra Windigipet vil det være nærliggende også at styre lys og bevægelige ’dimser’ derfra.

M84-dekodere

Der er pt. 3 stk m84 dekodere af den nye Märklin type til dette formål. De har fået tildelt adresserne fra 121 til 132. Der er ialt 3 x 4 = 12 udgange.

Transformatorer

Her er transformatorerne. Transformeren længst til højre benyttes til strøm til skinnerne. Resten af transformatorerne benyttes til lyset – så de 6 stk transformatorer fordeles efter belastning på de 12 udgange.

Kabel-kanaler

Og her ’behind the scenes’. Jeg bruger kabelkanaler af plast under pladen for at holde styr på ledningerne. Tilbagemeldingskabler (S88) har deres egen kanal.

Windigipet-installation

Her har vi et skærmdump af min Windigipet installation.

on-off-knap

Her kan man se de 4 x 3 = 12 tænd/sluk muligheder. Med knappen øverst kan man slukke eller tænde det hele. Dette er implementeret med den indbyggede dispatcher.

Alt-aktiveret

Og her er der så fuldt blus på det hekt.

[ratings]

Hej, jeg hedder Jens og jeg har de sidste 7 år arbejdet med planlægning og opbygning af en Märklin digitalstyret modelbane. De erfaringer jeg har gjort i den forbindelse har jeg forsøgt at fastholde i disse små guides således at andre forhåbentlig kan blive inspireret og få lyst til at kaste sig over denne dejlige hobby.

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast din kommentar
Please enter your name here