Philips HUE belysning styret fra Windigipet


Philips Hue Switch Starter Kit

Kunne det ikke være sjovt at styre belysningen i rummet fra Windigipet kontrolsystemet til modeltogbanen? Der er en masse muligheder med lys der kan styres fra en smartphone eller PC, så hvorfor ikke prøve at kombinere det med modeltogbanen.

I denne guide beskriver jeg hvordan du kan styre belysningen til din modeltogbane. Her er en hurtig oversigt over, hvad du kommer til at lære i guiden:

Valg af belysning

Til denne guide har jeg brugt Philips Hue Starter Kit, som indeholder 3xE27 pærer, 1 stk Hue Bridge samt 1 stk Hue trådløs fjernbetjening. Philips Hue er et intelligent lys, der kan betjenes via bluetooth app eller Hue fjernbetjening og kører på wifi.

Download app

Dernæst skal du downloade iOS appen iConnectHue, der får det bedste ud af dine Philips Hue-lys. Med appen kan du organisere dine nuancelamper ud fra din modeltogbane i forskellige zoner og øvrige formål. I appen skal vi bruge to forskellige animationer, som er navngivet ‘Solopgang’ og ‘Solnedgang’. De to animationer testes og lagres på HUE Bridge.

solopgang og solnedgang

HUE switch konfiguration

De 4 taster på HUE fjernbetjeningen konfigureres fra iConnectHUE til at udføre følgende kommandoer:

  • Knap 1: starter solopgang animation
  • Knap 2: starter solnedgang animation
  • Knap 3: tænder enkelt hvid pærer
  • Knap 4: slukker enkelt hvid pærer

HUE switch konfiguration

Ombyg HUE switch

Nu skal du ombygge HUE switch. Først adskiller du fjernbetjeningen som vist på billedet nedenfor. Fjern dernæst kontakterne, så man kan komme til at lodde. Lod ledninger på de 4 kontakter. Sidst samles fjernbetjeningen igen med ledninger der stikker ud.

adskil hue switch

lod ledninger på kontakter

Forbind til M84 dekoder

HUE fjernbetjeningen kobles til en M84 dekoder (Viessmann 5213 M84) – det er konstantstrøm – og vi skal kun bruge en puls. Windigipet sørger for dette.

switch kobles til M84 dekoder

Windigipet konfiguration

De 4 kontakter på HUE fjernbetjeningen kan nu betjenes fra Windigipet. Start og stop på døgnrytme i Windigipet. Længde af dag og nat konfigureres her. Den nye takgenerator og multiplaner anvendes i WDP 2018.

kontakter betjenes fra windigipet

Sådan! Nu styres lys i huse, i rullende materiel og i rummet fra Windigipet på modeltogbanen.

Se video af Tordenvejr i kælderkøbing med de første eksperimenter med lys og lyd effekter på min modeltogbane.

Jeg håber at du har fundet denne guide brugbar og glæder mig til at se belysningen af din modeltogbane. Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Relaterede guides

Om Jens Krogsgaard

Hej, jeg hedder Jens og jeg har i de sidste 9 år arbejdet med planlægning og opbygning af en Märklin digitalstyret modelbane. De erfaringer jeg har gjort i den forbindelse har jeg forsøgt at fastholde i små guides, således at andre forhåbentlig kan blive inspireret og få lyst til at kaste sig over denne dejlige hobby. Læs mere »

Skriv et svar

Husk, at alle kommentarer modereres i henhold til vores kommentarpolitik, og at din E-mail adresse IKKE vil blive delt eller offentliggjort. Lad os føre en personlig og meningsfuld samtale. Påkrævede felter er markeret med *