Modeltog overvågning med webcam

1
1393

Her en en guide til modeltog overvågning med webcam på din modeltogbane, så du kan få det fulde overblik over aktiviteten på din bane. Det kan bl.a. være i tunneler, under jorden, på perronen, i remissen eller i garagen? Brug din fantasi til at finde det perfekte sted til modeltog overvågning.

På min modeltogbane har jeg to skyggebanegårde og for at kunne følge med i hvad der sker dernede er der opsat 2 webcams i hver af disse banegårde til modeltog overvågning. Jeg havde en overgang alle fire webcams forbundet med USB til samme PC, hvor jeg brugte Windigipet til styringen af modeltogbanen. Det var noget ’bøvl’ at få alle fire webcams til at fungere tilfredsstillende på én gang – så derfor har jeg fået fat i en ekstra udrangeret PC, der kan klare to af kameraerne – mens den bærbare Windigipet PC klarer de andre to. Det giver samtidig mulighed for at tilslutte flere skærme til modeltog overvågning.

Der er monteret tre tv-skærme over baggrunden på modeltogbanen således at det er let at se hvad der foregår inde i ’underverden’. Min bærbare pc kører windigipet – og styrer samtidigt højre skærm. Den midterste og venstre skærm er styret fra en udrangeret stationær pc med 2 netkort.

Modeltog-overvågning

Jeg bruger programmet ContaCam til modeltog overvågning med webcam. Programmet er gratis og fungerer stabilt.

Modeltog overvågningsprogram

Der er en skærm til hver af de to skyggebanegårde. Her er det den ’lille’ skyggebanegård nr. 1. Der er et kamera ved indkørsel og udkørsel. Fordelen er, at man med lidt øvelse kan styrer toget ved at overvåge det på skærmen.

Modeltog overvågning

Jeg bruger almindelige webcams, der kan købes billigt i ethvert supermarked, f.eks. et Logitech Webcam C270 fra Bilka. Jeg har faktisk også et webkamera installeret i rundremissen. Det giver en sjov virkning, at benytte dette når lokomotiver kører ind og ud af remissen. Man kan også benyttes muligheden for at optage fra webkameraerne – ovenikøbet med lyd. Disse klip kan så indgå i en film. Se indlæg med Optag din modeltogbane på video.

Modeltog overvågning med lyd

Jeg håber du har fået inspiration til modeltog overvågning med webcam på din modeltogbane. Du er velkommen til at kommentere indlægget med inputs og konkrete spørgsmål til opsætning af kameraerne. God fornøjelse.

[ratings]

Hej, jeg hedder Jens og jeg har de sidste 7 år arbejdet med planlægning og opbygning af en Märklin digitalstyret modelbane. De erfaringer jeg har gjort i den forbindelse har jeg forsøgt at fastholde i disse små guides således at andre forhåbentlig kan blive inspireret og få lyst til at kaste sig over denne dejlige hobby.

1 KOMMENTAR

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast din kommentar
Please enter your name here