FAQ

Forleden tænkte jeg på, at det ville give værdi til dig som læser, at lave en FAQ side som du altid kan besøge for at finde svar på nogle af dine spørgsmål, anbefalinger til brug af værktøjer samt gode råd til alle de ting du har brug for, når du skal bygge din egen modeltogbane. FAQ listen bliver løbende opdateret, når jeg finder nye spændende værktøjer og services der giver værdi for dig. Dette vil være en side jeg kommer til at henvise til ofte, og jeg vil anbefale at du gemmer den som en favorit, så du let kan finde den igen. God fornøjelse.

Hvor lang tid har det taget dig at bygge din modeltogbane?
Jeg startede på min nuværende bane i marts 2011, så der skal snart 7 lys i lagkagen for krogsgaardsmodelbane.
Hvor finder du inspiration fra?

Udstillinger i Valby hallen og Køge hallerne
På nettet er der en guldgrube – specielt Modellbahn Altburg. Her har Uwe Braun bygget en helt fantastisk flot bane. Jeg har mailet en del med ham og han har givet mig mange tips. De ydre mål på hans bane passede lige til mit kælderrum og da jeg ønskede et tema med bjerge – skyggebanegårde – drejeskive og remisse – så var det helt oplagt at hente inspiration her.

Kurser hos togcenter Gentofte
Her stiftede jeg bekendtskab med Windigipet samt patinering. Theis er en stor inspirator med hensyn digital styring og Frank er mester i modelbygning.

Bøger og blade
Især bogen ‘Modeltog‘ af Rolf Sylvester Hvid var sammen med bladene, Banen og MIBA kilde til meget inspiration.

Tyske udstillingsbaner
Specielt i Berlin Loxx samt i Hamborg Miniature Wunderland. Jeg har besøgt disse anlæg flere gange.

Hvilken modeltog forhandler handler du ofte hos?

Nettog
Jeg handler meget hos Nettog, da de ligger i Ramløse tæt på vores sommerhus, så det passer lige med en cykeltur. Vi får altid en god modeltog snak og jeg synes at man får en fin service og priserne er fornuftige.

Togcenter Gentofte
Jeg handler også en del hos Togcenter Gentofte. Her får man også rigtig god service og de har også en stor velassorteret brugt afdeling. Der arrangeres kurser mm. så på den måde lærer man hinanden at kende.

Hvis du skulle give 3 gode råd til nystartede indenfor modeltoge, hvad skulle det så være?
  1. Søg inspiration hos andre modeltogsfolk – tag på besøg og hør om deres erfaringer.
  2. Sørg for at ledningstræk er overskueligt med rigtige farver på ledningerne, således at efterfølgende fejlsøgning bliver lettere.
  3. Lav en baggrund til modeltog banen – det giver en meget fin virkning.
Hvilket program bruger du til at planlægge traceet?
Wintrack er et glimrende program til at planlægge traceet. Det findes både i en engelsk, tysk, hollandsk og italiensk udgave.
Hvilket webhotel bruger du til din hjemmeside?
Jeg kan anbefale både UnoEuro eller One.com. Begge har stabile servere og supporten er hurtig og god. Dog er kontrolpanelet hos One.com efter min mening mere brugervenlig og let at gå til end hos UnoEuro.